Indhold Print
Facebook   LinkedIn   Twitter   e-mail   Flere delingsmuligheder

Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen
sætte en eller flere cookies på din computer.

0 vurderinger
Samlet vurdering
0 stjerne
Etablerings konto Vs Iværksætter konto15.07.2011Spørgsmål

Hej, Jeg har sammen med min partner arbejdet med mange forskellige projekter (ikke etablerede projekter) Da vi nu gerne vil betragtes mere seriøst, har vi valgt at stifte et holding selskab, for derefter at lave datter selskaber neden under til de forskellige projekter, Jeg har læst en masse på nettet, og er kommet frem til at den rigtige måde at stifte et selskab på, må være at indsætte 100000kr. på en etablerings konto eller iværksætter konto, så jeg på den måde senere kan få fradrag for omkostningerne herved. Så mit spørgsmål er: hvad er forskellen på at stifte selskabet gennem en iværksætter konto, og en etablerings konto, kan det i vores tilfælde betale sig at gøre således, altså er der nogle ulemper som der ikke er taget højde for i vores betragtning. Er det korrekt at vi kan stifte et holdingselskab og neden under det stifte nogle datterselskaber til de forskellige projekter, (der er andre parter med i de andre projekter) og er der nogle skattemæssige forhindringer for dette.. Derudover har jeg et ekstra spørgsmål, vedr. uddannelse. min situation er således at jeg er gået full time på projekter, men vil dertil gerne læse en HD uddannelse i finansiering. Denne uddannelse er en ny uddannelse og derfor har jeg svært ved at vurdere om jeg på nogen måde kan trække omkostningerne til denne fra. enten via etablerings kontoen eller bare gennem selskabet. På forhånd tak for svaret, det er en enorm hjælp.

Svar

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at hvis du stifter et selskab sker der genbeskatning af indskuddet på etableringskontoen/iværksætterkontoen over en 10-årig periode.
Der er ingen forskel mellem stiftelse gennem en iværksætterkonto og en etableringskonto. Forskellen mellem de 2 former ligger i fradraget, hvor iværksætterkontoen fradrages i personlig indkomst og etableringskontoen i ligningsmæssige fradrag.
Hvor vidt det kan betale sig at stifte på denne måde, skal jeg ikke kunne sige, men jf starten af mit svar, er det kun en begrænset periode, at man sparer skatten, så jeg tror ikke, der er den helt store fordel.
Med hensyn til stiftelse af datterselskaber er der ingen forhindringer.
Du kan ikke fratrække omkostningerne til uddannelsen i etableringskontoen. Hvorvidt du kan i selskabet, er nok et godt spørgsmål, idet du jo godt nok vil være ansat, og dermed vil der normalt være fradrag. Omvendt er du vel formentlig den eneste ansatte, så man kunne godt forestille sig, at Skat ville have den holdning, at der ikke var fradrag, men at det var indkomst for dig, hvis selskabet betalte.

Svar af
Ebbe Jensen
Ebbe Jensen
Når du er kunde hos Revision Vadestedet kan du forvente en god service og en professionel rådgivning, der tager udgangspunkt i din virksomhed.Vi udfører arbejdsopgaver indenfor alle områder indenfor regnskab, revision og skat, f.eks. bogføring, regnskabsudarbejdelse, revision, skat, budgetlægning og rådgivning. Rådgivningen kunne være rådgivning i forbindelse med start af virksomhed, herunder selskabsform, generationsskifte, virksomhedsomdannelse og finansiering.Vore kunder findes blandt mindre og mellemstore virksomheder indenfor handel, produktion, håndværk, servicefag og liberale erhverv.

E-mail: revisor@vadestedet6.dk
Hjemmeside: www.vadestedet6.dk
Se alle svar fra Ebbe Jensen (379)
Kunne du bruge svaret til at komme videre?
0 stjerner

 

Svarene fra eksperterne bliver som udgangspunkt udarbejdet som generelle svar på typiske spørgsmål inden for de områder eksperterne repræsenterer. Ved mere specifikke spørgsmål henvises spørgeren til yderligere, personlig rådgivning.
Fem stjerner er den højeste vurdering, du kan give.

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet.

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.

Gem Vilkår og betingelser for brug

Om Spørg Eksperten

Eksperterne svarer gratis på dine spørgsmål inden for 24 timer. I forbindelse med helligdage og højtider samt i sommerferieperioder må du forvente en længere svarfrist.


Sommerferie
Spørg Eksperten holder sommerferie fra den 18. juli til den 18. august 2014. I denne periode vil der ikke blive besvaret spørgsmål fra vores eksperter. God sommerferie til alle.

Læs mere om Spørg Eksperten

Stil et spørgsmål

Eksperter besvarer gratis og inden for 24 timer (man-fre) dine spørgsmål om fx opstart af virksomhed, regnskab, finansiering og forsikring.

Stil et spørgsmål