Indhold Print
Facebook   LinkedIn   Twitter   e-mail   Flere delingsmuligheder

Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen
sætte en eller flere cookies på din computer.

0 vurderinger
Samlet vurdering
0 stjerne
enkeltmandsvirksomhed - trække udgifter fra?16.02.2012Spørgsmål

Jeg skal til at køre som kunsulent for et tøjfirma og sælge børnetøj via homeshopping og til åbent hus. Det skal være en enkeltmandsvirksomhed og jeg får udbetalt provision. Forventer ikke et overskud over 50.000 kr så skal ikke momsregistreres, så kan ikke få et cvr nr. Kan jeg så ikke trække udgifter til arbejdet fra? Altså km-penge, pc, telefoni, internet osv? Hvis ja, skal det så bare registeres i rubrik 221 på den udvidede selvangivelse, og jeg laver regnskab ved siden af? Og at jeg allerede nu laver en beregning af et ca. overskud så jeg kan få betalt noget b-skat løbende inden året er omme?

Svar

Grænsen for momsregistrering er en omsætning (ikke et overskud) på kr. 50.000. Dvs. hvis din provision overstiger 50.000 årligt, skal du momsregistreres. Uanset om du er momsregistreret, kan du fratrække dine omkostninger.

Du skal udarbejde et årsregnskab. Det skattemæssige overskud af den selvstændige virksomhed skal medtages i rubrik 221.

Du kan forskudsangive overskud af selvstændig virksomhed på din forskudsopgørelse og på den måde betale B-skat løbende.

Kunne du bruge svaret til at komme videre?
0 stjerner

 

Svarene fra eksperterne bliver som udgangspunkt udarbejdet som generelle svar på typiske spørgsmål inden for de områder eksperterne repræsenterer. Ved mere specifikke spørgsmål henvises spørgeren til yderligere, personlig rådgivning.
Fem stjerner er den højeste vurdering, du kan give.

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet.

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.

Gem Vilkår og betingelser for brug

Om Spørg Eksperten

Eksperterne svarer gratis på dine spørgsmål inden for 24 timer. I forbindelse med helligdage og højtider samt i sommerferieperioder må du forvente en længere svarfrist.


Sommerferie
Spørg Eksperten holder sommerferie fra den 18. juli til den 18. august 2014. I denne periode vil der ikke blive besvaret spørgsmål fra vores eksperter. God sommerferie til alle.

Læs mere om Spørg Eksperten

Stil et spørgsmål

Eksperter besvarer gratis og inden for 24 timer (man-fre) dine spørgsmål om fx opstart af virksomhed, regnskab, finansiering og forsikring.

Stil et spørgsmål