Indhold Print
Facebook   LinkedIn   Twitter   e-mail   Flere delingsmuligheder

Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen
sætte en eller flere cookies på din computer.

0 vurderinger
Samlet vurdering
0 stjerne
Medarbejder er nød til at gå ned i tid/penge06.03.2012Spørgsmål

Hej, jeg har en funktionær ansat på 30 timer om ugen med fastløn, vedkommende har arbejde hos mig 18 måneder. Jeg ser mig af økonomiske årsager nødsaget til at nedsætte den ansattes arbejdstid til 20-22 timer om ugen i ca. 4-5 måneder, for ligeledes at udbetale mindre i løn. Det er med forventning at arbejdstiden igen stiger efter 4-5 måneder, når vi rammer sæssonen. Det vil jeg i hvert fald gerne stille i udsigt. Hvordan forholder jeg mig i forhold til : -Hvilken frist skal jeg som minimum give for de nye forhold? -Skal/bør han forsætte som funktionær? eller bør jeg samtidig overveje blot at timeløns ansætte vedkommende?

Svar

1. Du skal varsle nedsættelse af arbejdstid som ved afskedigelse, hvilket i dit tilfælde betyder 3 mdr. medmindre andet er aftalt ved ansættelsen eller indeholdt i overenskomst.
2. Det er ingenlunde sikkert, at du kan ændre på hans status som funktionær, det afhænger jo af, hvad han laver. Sxelvom du kan ændre status, er det ikke sikkert, du må, ændring af ansættelsesforholdene i så vidtgående retning som evt. nedsættelse af arbejdstid eller ændring af ansættelsesstatus sidestilles med en afskedigelse, hvilket igen betyder at alle forudsætningerne for en afskedigelse skal være til stede, hvis man ikke ønsker at komme i en situation, hvor der evt. skal betales godtgørelse, erstatning eller lign.

Svar af
Jens Jepsen
Jens Jepsen
Jens Jepsen sidder i en del bestyrelser for selskaber og erhvervsdrivende fonde. Særlige interesseområder: Erhvervsrådgivning, insolvensret (konkurs, likvidation, inkasso, betalingsstandsning, akkord, rekonstruktion mv.), skatteret, selskabsret, bestyrelsesarbejde, IT-ret, entrepriseret og byggeri/fast ejendom samt ejendomsprojekter (byggebranchens forhold). Herudover har Jens Jepsen i betydeligt omfang beskæftiget sig med sager indenfor erstatningsret og forsikringsret.

E-mail: jrj@compasslaw.dk
Hjemmeside: www.compasslaw.dk
Se alle svar fra Jens Jepsen (209)
Kunne du bruge svaret til at komme videre?
0 stjerner

 

Svarene fra eksperterne bliver som udgangspunkt udarbejdet som generelle svar på typiske spørgsmål inden for de områder eksperterne repræsenterer. Ved mere specifikke spørgsmål henvises spørgeren til yderligere, personlig rådgivning.
Fem stjerner er den højeste vurdering, du kan give.

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet.

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.

Gem Vilkår og betingelser for brug

Om Spørg Eksperten

Eksperterne svarer gratis på dine spørgsmål inden for 24 timer. I forbindelse med helligdage og højtider samt i sommerferieperioder må du forvente en længere svarfrist.

Læs mere om Spørg Eksperten

Stil et spørgsmål

Eksperter besvarer gratis og inden for 24 timer (man-fre) dine spørgsmål om fx opstart af virksomhed, regnskab, finansiering og forsikring.

Stil et spørgsmål