Indhold Print
Facebook   LinkedIn   Twitter   e-mail   Flere delingsmuligheder

Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen
sætte en eller flere cookies på din computer.

0 vurderinger
Samlet vurdering
0 stjerne
Udgifter inden opstart af virksomhed08.03.2012Spørgsmål

Jeg blev Moms registreret sidste i februar 2012, men havde flere udgifter med Moms forinden. Disse udgifter var til produkt design. Da Moms indberetning er fra 01.01.2012-31.03.2012 og regnskabsaaret er fra 01.01.2012-31.12.2012, kan man/skal man indberette de omtalte udgaaende Moms fra perioden inden den aktuel Moms registrering?

Svar

Hej.

Du kan og skal kun indberette/afregne den moms der ligger fra den dato du er momsregistreret. Moms afregnes normalt kvartalsvis og det er korrekt at 1. kvartal jo begynder pr. 01.01.2012 men eftersom du først er registreret sidst i februar vil du ikke kunne fradrage den moms der ligger før din startdato.

Hvis du ønsker at fradrage momsen og den er relateret til dit erhverv, er du nødt til at få ændret din startdato. Dette gøres ved at at skrive til Erhvervsstyrelsen og bede om at få datoen ændret. Her vil man så oprette en sag og videresende den til Skat som er de eneste der kan ændre startdatoer.

Med venlig hilsen

Erhvervsstyrelsen

Annette Vandet

Svar af
Annette Vandet
Annette Vandet
Erhvervsstyrelsen svarer på spørgsmål omkring registrering af selskaber og personligt ejede virksomheder. Vi kan oplyse om, hvordan du finder selskabsoplysninger og regnskaber og hvordan du indberetter til det offentlige via Virk.dk. Vi kan hjælpe med spørgsmål omkring Selskabsloven, Lov om erhvervsdrivende virksomheder, CVR loven osv. Vi administrerer bla også hjemmeserviceordningen og næringsbasen. Endelig svarer vi også på generelle spørgsmål om Iværksætteri og opstart af virksomhed.

Hjemmeside: www.erhvervsstyrelsen.dk
Se alle svar fra Annette Vandet (349)
Kunne du bruge svaret til at komme videre?
0 stjerner

 

Svarene fra eksperterne bliver som udgangspunkt udarbejdet som generelle svar på typiske spørgsmål inden for de områder eksperterne repræsenterer. Ved mere specifikke spørgsmål henvises spørgeren til yderligere, personlig rådgivning.
Fem stjerner er den højeste vurdering, du kan give.

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet.

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.

Gem Vilkår og betingelser for brug

Om Spørg Eksperten

Eksperterne svarer gratis på dine spørgsmål inden for 24 timer. I forbindelse med helligdage og højtider samt i sommerferieperioder må du forvente en længere svarfrist.


Sommerferie
Spørg Eksperten holder sommerferie fra den 18. juli til den 18. august 2014. I denne periode vil der ikke blive besvaret spørgsmål fra vores eksperter. God sommerferie til alle.

Læs mere om Spørg Eksperten

Stil et spørgsmål

Eksperter besvarer gratis og inden for 24 timer (man-fre) dine spørgsmål om fx opstart af virksomhed, regnskab, finansiering og forsikring.

Stil et spørgsmål