Indhold Print
Facebook   LinkedIn   Twitter   e-mail   Flere delingsmuligheder

Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen
sætte en eller flere cookies på din computer.

0 vurderinger
Samlet vurdering
0 stjerne
Timeopgørelse på lønseddel til funktionæransat19.04.2012Spørgsmål

Hej, Stemmer det, at det er et lovkrav, at der på en funktionæransats lønseddel skal fremgå timetal? Jeg har fået et krav fra en fagforening/akasse, der kræver at jeg foretager en regulering af en af mine tidligere ansattes lønsedler, fordi der kun fremgår en fast månedsløn og altså ikke 160,33 timer. Er det korrekt?

Svar

Der stilles som udgangspunkt ikke krav til udformning af selve lønsedlen. Følgende skal dog fremgå af lønsedlen: Perioden som lønnen vedrører, arb.givers navn+adr.+cvr-nr., disp.dag og kto.nr. hvor indsættes. Der kan dog være flere oplysninger uden at være et krav. Afhængig af branche kan der være overensmæssige krav. Dette kan din arbejdsgiverforening svare på i netop dit tilfælde. I enkelte tilfælde stiller Skat nogle krav til arbejdsgiveren, hvad du måtte have pligt til at oplyse i forbindelse med enkelte lønudbetalinger. Sidstnævnte er du i givet fald allerede orienteret om. Derfor er svaret nej medmindre der er specialaftale for din branche. Hvis lønmodtagers fagforening/a-kasse fortsat mindre noget andet, må de henvise til den lov eller overenskomst de henholder sig til.

Svar af
Peter Pedersen
Peter Pedersen
Rådgivningscentrets aktiviteter omfatter løsning af konkrete problemer, salg af viden og udvikling af såvel virksomhed som personale. Der satses på kvalitet til økonomipris hvor troværdighed og etik prioriteres højt. Vi er specialist indenfor håndværk, administration og iværksættere.

E-mail: pp@raadgivningscentret.dk
Hjemmeside: www.raadgivningscentret.dk
Se alle svar fra Peter Pedersen (342)
Kunne du bruge svaret til at komme videre?
0 stjerner

 

Svarene fra eksperterne bliver som udgangspunkt udarbejdet som generelle svar på typiske spørgsmål inden for de områder eksperterne repræsenterer. Ved mere specifikke spørgsmål henvises spørgeren til yderligere, personlig rådgivning.
Fem stjerner er den højeste vurdering, du kan give.

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet.

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.

Gem Vilkår og betingelser for brug

Om Spørg Eksperten

Eksperterne svarer gratis på dine spørgsmål inden for 24 timer. I forbindelse med helligdage og højtider samt i sommerferieperioder må du forvente en længere svarfrist.


Sommerferie
Spørg Eksperten holder sommerferie fra den 18. juli til den 18. august 2014. I denne periode vil der ikke blive besvaret spørgsmål fra vores eksperter. God sommerferie til alle.

Læs mere om Spørg Eksperten

Stil et spørgsmål

Eksperter besvarer gratis og inden for 24 timer (man-fre) dine spørgsmål om fx opstart af virksomhed, regnskab, finansiering og forsikring.

Stil et spørgsmål